محل تبلیغات شما

حذف سختی آب

روش های سختی گیری آب

روش های کاهش سختی آب


جوشاندن آب جهت کاهش سختی آب

جوشاندن آب جهت کاهش سختی آب تنها می تواند در صورتی که آب مصرفی دارای سختی موقت باشد مفید واقع گردد ولی برای از بین بردن و یا کاهش سختی دائم نمی توان از این شیوه بهره برد.

در جوشاندن آب، کربنات های هیدروژنی موجود در آب تبدیل به کلسیم نامحلول می شوند در نتیجه باعث رسوب سخت در کتری و سماور می گردند.

استفاده از روش شیمیایی جهت حذف و یا کاهش سختی آب

شیوه دیگری که می توان جهت حذف و یا کاهش سختی آب استفاده کرد استفاده از روش شیمیایی می باشد که در این روش موادی شیمیایی که حاوی کربنات سدیم است به آب افزوده شده و باعث کاهش و از بین رفتن سختی آب می گردد. همچنین از رسوب گذاری سخت بر جداره های کتری و سماور جلوگیری می نماید
با عبور دادن آبی که به این روش سختی آن گرفته شده از یک صافی، آب شفاف بدست خواهد آمد.

کاهش سختی آب با روش دیونایزر

در این شیوه جهت کاهش سختی آب از دستگاهی به نام دیونایزر استفاده می شود که دارای دو ستون برای تولید آب بدون بار می باشد.
در ستون کاتیونی ( منیزیم و کلسیم و .) و در ستون آنیونی ( سیلیکات، سولفات و . ) از آب حذف شده و به این صورت سختی آب کاهش پیدا می کند. البته این روش به دلیل بالابودن هزینه آن در مصارف کم مانند منازل مناسب نمی باشد.

در روش حذف سختی آب با استفاده از دستگاه دیونایزر می توان هم سختی موقت و هم سختی دائم را حذف نمود.

کاهش سختی آب با شیوه اختلاط

در این شیوه همان طور که از نام آن مشخص است برای کاهش سختی آب از مخلوط کردن آبی که دارای سختی بالا است با آبی که سختی پایینی دارد میزان سختی آب را می توان کاهش داد.

البته به دلیل در دسترس نبودن آب سبک این روش عملا کاربرد ندارد و همچنین به دلیل دقیق نبودن میزان اختلاط همواره نتیجه مطلوب نخواهد بود.

کاهش سختی آب با استفاده از روش الکترونیکی

در این روش از یک جعبه کوچک و تعدادی سیم پیچ القایی که به دور لوله آب پیچیده شده است جهت کاهش سختی آب استفاده می شود.
در این شیوه با ایجاد فرکانس و انتقال این فرکانس به درون آب عبوری از لوله، از ایجاد رسوبات به دور لوله آب جلوگیری می شود. از مزایای این شیوه می توان به باقی ماندن مواد معدنی در آب و حذف نشدن آن ها، همچنین هزینه نسبتا پایین آن اشاره نمود.

البته گاها در بعضی شرایط این روش دچار ضعف بوده و نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.

کاهش سختی آب با روش الکترولیتی

در این شیوه با استفاده از دستگاهی به نام الکترولیت که از دو ف روی و مس تشکیل شده است جهت کاهش سختی آب استفاده می شود به این صورت که با عبور جریان الکترولیتی که از کاتد به آند برقرار می شود مقادیر کوچکی از یونهای فات در آب حل شده و به این طریق از رسوب گذاری جلوگیری می شود. نقطه ضعف این روش هزینه بالای راه اندازی آن و نقطه قوت آن هزینه نگهداری پایین آن می باشد.

استفاده از شیوه مغناطیسی جهت کاهش سختی آب

کاهش سختی آب به روش مغناطیسی از ایجاد یک میدان مغناطیسی جهت جلوگیری از رسوب گذاری استفاده می شود. این شیوه همانند شیوه الکترونیکی می باشد اما به جای استفاده از میدان الکتریکی از میدان مغناطیسی استفاده شده است و اینکه در کاهش سختی آب به روش مغناطیسی سختی آب به طور کامل از بین نمی رود.

شیوه تبادل یونی جهت کاهش سختی آب

این روش که یکی از متدوال ترین شیوه های حذف و کاهش سختی آب در بازار می باشد از جایگزین نمودن یون های سخت منفی آب با سدیم مثبت استفاده می گردد. با این شیوه از ته نشینی یا رسوب جلوگیری به عمل آمده و به این صورت سختی آب کاهش پیدا می کند. از این شیوه به عنوان نرم کننده نیز نامبرده می شود.
معایب این روش هزینه بالای آن و همچنین شستشوی دوره ای آن با آب نمک جهت جلوگیری از رسوب گذاری می باشد. شیوه تبادل یونی برای کاهش سختی آب نیاز به فضای بسیار زیادی دارد که این نیز از دیگر معایب روش تبادل یونی است.

کاهش سختی آب با استفاده از سیستم اسمز مع Ro

کاهش سختی آب با استفاده از سیستم اسمز مع RO یکی از متداول ترین و در عین حال مطمئن ترین شیوه ها جهت کاهش و حذف سختی آب می باشد.

از اسمز مع که شیوه جدیدتری نسبت به دیگر روش ها است در صنعت و نیز منازل جهت حذف سختی آب استفاده می شود. نحوه حذف سختی آب در این روش به این صورت می باشد که با عبور آب سخت از درون فیلتر ممبران تمامی املاح و ناخالصی های آن از آب جدا می گردد.

دستگاه تصفیه آب خانگی که با روش اسمز مع آب را تصفیه می نماید نیز به وسیله فیلتر ممبران سختی آب را کاهش می دهد. از مزایای استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی جهت کاهش سختی آب مطمئن بودن آن و نیز هزینه نسبتا مناسب آن می باشد و با توجه به آبی که در این روش بدست می آید صرفا جهت مصرف خوراکی می باشد این شیوه نسبت به سایر شیوه ها بهداشتی تر و قابل اعتماد تر است.

دانلود نمونه طرح آبیاری بارانی - تکمیل شده

پروژه 20 هکتاری طراحی حرفه ای سیستم آبیاری قطره ای

شیوه های کاهش و از بین بردن سختی آب

آب ,سختی ,کاهش ,روش ,شیوه ,استفاده ,سختی آب ,کاهش سختی ,این روش ,استفاده از ,این شیوه

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

urcilcieprud Tracy's collection هدف Bethann's notes icnoetrafmen lignaridi biotulmipe trepercirfo گلچین خدابنده لو- حاج مجتبی خدابنده لو همدانی test